Menu Naar bestellen

Tips en weetjes

Ontdek en lees op deze pagina handige tips die wij jou zeker niet willen onthouden!

Bewaartips voor brood

Onze ambachtelijke broden worden iedere dag gebakken in onze centrale bakkerij ‘De Bekkereij’ in Panningen. Zo kun jij iedere dag genieten van de smaak van vers brood. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van dat verse brood, daarom geven wij je bewaar- en serveertips!

Brood verpakken
Om je brood zo lang mogelijk vers te houden, kun je deze het beste in een plastic zak bewaren. Die plastic zak berg je vervolgens op in een afgesloten broodtrommel. Op die manier houd je het brood zo lang mogelijk zacht. De broodzak waarin het brood wordt verpakt beschermt tegen uitdroging van het brood en zorgt ervoor dat het brood kan blijven ademen.

Brood bewaren
Onze broden zijn ongeveer een week houdbaar als je ze op de juiste manier verpakt. De kwaliteit van het brood gaat in die dagen wel achteruit. Na ongeveer drie dagen begint het brood droger te worden en zijn de smaken minder krachtig. Aan de voedingswaarde verandert overigens niets.

Brood invriezen
Wil je je brood voor langere tijd bewaren? Dan kun je deze het beste invriezen. In de vriezer kun je brood ongeveer twee weken bewaren, daarna begint het daar ook uit te drogen.

Brood ontdooien
Brood dat bevroren is, kun je het beste in de zak laten en op kamertemperatuur ontdooien. Heb je haast? Dan kun je er ook voor kiezen om het brood in de magnetron te laten ontdooien. Je kunt het brood dan het beste in de plastic zak laten zitten, om uitdroging te voorkomen.

Wij raden het af om brood te ontdooien in de oven of in het broodrooster, omdat het hierdoor juist zal gaan uitdrogen.

Bewaartips voor banket

Hoewel je onze ambachtelijke gebakjes en taarten natuurlijk het liefst zo snel mogelijk opeet, moet je vaak toch echt even wachten tot de visite er is. Wij geven bewaar- en serveertips voor onze banketproducten!

Gebak, taart en vlaai
Gebak, taarten en vlaai bewaar je het beste in de doos waarin je ze hebt gekocht of onder een taartstolp in de koelkast. De ideale temperatuur om gebakjes en taarten te bewaren, is 4-5°C. Slagroom- en vruchtengebakjes kun je het beste rechtstreeks uit de koelkast serveren, zodat ze niet te warm worden. Gebakjes met crème zijn juist het lekkerst als ze niet te koud zijn. Haal ze daarom ongeveer een uur voordat je ze wilt serveren alvast uit de koelkast.

Cake
Een cake kun je het beste in een afgesloten verpakking bewaren, zodat er geen lucht of vocht bij kan komen. Wanneer je een cake in folie wikkelt en daarna in een plastic zakje verpakt, houd je hem het langste lekker. In deze verpakking kan cake ook prima worden ingevroren. In de vriezer is het product ongeveer drie maanden houdbaar. Haal de cake de avond voor gebruik uit de vriezer en laat hem in zijn verpakking ontdooien.

Hartige snacks
Hartige snacks, zoals een saucijzenbroodje of een worstenbroodje, kun je het beste opwarmen in een matig warme oven van ongeveer 150°C. Hoe lang het erin moet, hangt van de grootte van het product af en verschilt tussen 10 en 20 minuten. Zijn de hartige snacks ingevroren? Dan hebben ze 20 tot 30 minuten nodig om warm te worden. Warm snacks met bladerdeeg nooit in de magnetron op; dan wordt het bladerdeeg slap.

Chocolade en bonbons
Onze chocolade en bonbons hoeven niet in de koelkast bewaard te worden, maar kun je het beste op een koele en donkere plaats bewaren. Laat de bonbons of chocolade ruim voor het presenteren op kamertemperatuur komen. Uitzondering daarop zijn slagroombonbons en andere bonbons met een romige vulling. Die horen – in een afgesloten verpakking – wel in de koelkast thuis. Je hoort ze net niet op kamertemperatuur te serveren.