MVO bij Bakkerij Broekmans
Als lokale bakker vinden wij het natuurlijk het ook enorm belangrijk om de locatie omgeving op een positieve manier te steunen. Dit doen wij enerzijds in onze bakkerij en winkels, daarnaast ook nog via lokale initiatieven en sponsoring.
Sponsorprojecten in de regio:
Bij sponsoring doen wij vaak mee door product sponsoring. Wat is er nou mooier dan door al die lekkere producten mensen bij elkaar te laten komen. De maatschappij zijn wij samen, maar dan moeten we ook samen komen. Daarnaast dragen wij evenementen of verenigingen die een actieve levensstijl stimuleren een warm hart toe.
Stichtingen of verenigingen die wij steunen:
- Vierdaagse (Peel en Maas, Meijel)
- Voetbalverenigingen
- Handbalverenigingen
- Volleybalverenigingen
- KBO
- Muziekverenigingen
MVO bij onze bakkerij in Panningen:
- Onze reststromen van de producten die over zijn in onze winkels proberen wij enerzijds zelf te gebruiken, maar daarnaast ook op een goede manier erna in te zetten. Een deel van de producten die overblijven aan het einde van de werkdag gebruiken wij als basis voor nieuwe producten. Daarnaast voorzien wij een vijftal voedselbanken in de regio van brood. Wat er dan nog over blijft, gaat lokaal naar de diervoederindustrie.
- Afvalstromen worden zo veel mogelijk gescheiden (papier, plastic (hard en zacht), oud brood, metaal), om het aandeel restafval zo laag mogelijk te houden.
- De warmte die geproduceerd worden bij het koelen in onze bakkerij, gebruiken wij voor het verwarmen van water voor de volledige warm-water voorziening in onze bakkerij. Denk hierbij aan warm water, water voor de vaatwasser en de vloerverwarming.
- In onze moderne bakkerij zijn tal van handigheden toegepast om te zorgen voor zo min mogelijk energieverspilling. Zo zijn onze koel installaties voorzien van automatische deuren, die na 5 seconden automatisch sluiten om geen kou te verliezen. Daarnaast werken we in onze hele bakkerij met bewegingsmelders of een tijdsklok voor de verlichting. Zo blijven de lampen niet per ongeluk aanstaan.