Menu Naar bestellen

Over ons

Kom bij Bakkerij Broekmans binnen en beleef het beste van ons mooie ambacht! Niet voor niks staat de slogan “Lang leve lekker” bij ons centraal. Dit heeft namelijk alles te maken met het lekkerste product dat we u willen bieden, maar natuurlijk ook het mooie moment samen aan tafel (wellicht een mooi feestmoment met uiteraard lekkere vlaai).

Onze winkels zijn te vinden in een groot deel van Noord-Limburg en een stukje Noord-Brabant. Onze winkels worden iedere dag vanuit onze centrale bakkerij in Panningen beleverd. Hier komen om kwart over 7 de laatste producten uit de oven, zodat ze uiterlijk om 8:30 uur in de winkel liggen.

Ambacht sinds 1871

Al sinds 1871 is bakt Bakkerij Broekmans in Panningen. In dat jaar trouwde Hendrik Broekmans met zijn toenmalige cheffin en weduwe Maria Giesen, hierdoor kreeg het de naam Broekmans. Toentertijd was het voornamelijk nog een café met herberg, dit werd langzaam steeds meer bakkerij en steeds minder café.

Toen Maria in 1880 overleed, bleef Hendrik achter met 2 jonge kinderen. Zijn zoektocht naar een nieuwe vrouw duurde echter niet lang, aangezien dienstmeid Gertrude zich aandeed. Zij werkte al enige tijd in huize Broekmans. Ze trouwden in 1881 en kregen samen 10 kinderen. Omdat er in de toenmalige bakkerij te weinig werk was voor alle kinderen Broekmans. Hierdoor vertrokken 4 zoons naar elders om een eigen bakkerij te stichten. Sjang vertrok naar Beringe, Doeër naar Neerkant, Piet naar Meijel en Sjaar naar Venlo. Zoon

Matjeu bleef achter en nam na het overlijden van zijn vader de bakkerij over met zijn vrouw Tina. Dochter Mina trouwde met bakker van Enckevort uit Sevenum, grondleggen van EnPé Bakkerijen. Zo werd Bakkerij Broekmans een begrip in Limburg en omstreken. 

Matjeu gaf of zijn beurt weer het stokje over aan zoon Harrie, deze zorgde voor een modernisering in de bakkerij. Harrie was een bakker in hart en nieren en ging altijd voor het beste product. Dit deed hij samen met zijn vrouw Angéle.

In 1989 neemt zoon Thijs met zijn vrouw Caroline de zaak van zijn ouders over. Zijn zorgen ervoor dat de bakkerij groeit. De bakkerij blijft in Panningen, alleen wordt het verzorgingsgebied groter. Momenteel is Bakkerij Broekmans gevestigd in 15 plaatsen.

Sinds 2011 is Bakkerij Broekmans gevestigd op de Maasbreeseweg in Panningen, waar in 2011 een moderne bakkerij is gebouwd. In de jaren erna is het aantal winkels uitgebreid naar 15 dorpen en steden rondom Panningen. In 2017 kom de tak uit Meijel, die zich in 1919 los heeft gemaakt van de bakkerij in Panningen, terug bij het vertrouwde nest. Momenteel staat de 5de generatie alweer klaar om het van Thijs en Caroline over te nemen. Dit zijn namelijk hun kinderen Hélène, Nicole en Bram.

Inctatu ribeatem quundellabo. cusandam volo ma es eos ut preribus es ex ese exera volori berro quis veliqui te consed mos ium vendae

MVO bij Bakkerij Broekmans

Als lokale bakker vinden wij het natuurlijk het ook enorm belangrijk om de locatie omgeving op een positieve manier te steunen. Dit doen wij enerzijds in onze bakkerij en winkels, daarnaast ook nog via lokale initiatieven en sponsoring.

Sponsorprojecten in de regio:

Bij sponsoring doen wij vaak mee door product sponsoring. Wat is er nou mooier dan door al die lekkere producten mensen bij elkaar te laten komen. De maatschappij zijn wij samen, maar dan moeten we ook samen komen. Daarnaast dragen wij evenementen of verenigingen die een actieve levensstijl stimuleren een warm hart toe.

Stichtingen of verenigingen die wij steunen:

- Vierdaagse (Peel en Maas, Meijel)

- Voetbalverenigingen

- Handbalverenigingen

- Volleybalverenigingen

- KBO

- Muziekverenigingen


MVO bij onze bakkerij in Panningen:

- Onze reststromen van de producten die over zijn in onze winkels proberen wij enerzijds zelf te gebruiken, maar daarnaast ook op een goede manier erna in te zetten. Een deel van de producten die overblijven aan het einde van de werkdag gebruiken wij als basis voor nieuwe producten. Daarnaast voorzien wij een vijftal voedselbanken in de regio van brood. Wat er dan nog over blijft, gaat lokaal naar de diervoederindustrie.

- Afvalstromen worden zo veel mogelijk gescheiden (papier, plastic (hard en zacht), oud brood, metaal), om het aandeel restafval zo laag mogelijk te houden. 

- De warmte die geproduceerd worden bij het koelen in onze bakkerij, gebruiken wij voor het verwarmen van water voor de volledige warm-water voorziening in onze bakkerij. Denk hierbij aan warm water, water voor de vaatwasser en de vloerverwarming. 

- In onze moderne bakkerij zijn tal van handigheden toegepast om te zorgen voor zo min mogelijk energieverspilling. Zo zijn onze koel installaties voorzien van automatische deuren, die na 5 seconden automatisch sluiten om geen kou te verliezen. Daarnaast werken we in onze hele bakkerij met bewegingsmelders of een tijdsklok voor de verlichting. Zo blijven de lampen niet per ongeluk aanstaan.