Menu Naar bestellen

Stokbrood met roomkaas en pesto

Een lekkere toevoeging aan de borrelplank of BBQ!

Ingrediënten:
• 1 stokbrood (wit/bruin, naar keuze)
• 50 g (verse) rode of groene pesto
• 150 g verse roomkaas
• 1/2 lente-/bosui gehakt
• 1 tomaat ( in dunne plakjes)

Bereidingswijze:
Snijd er aan de bovenkant van het stokbrood schuine inkepingen in voor de vulling. Meng de pesto met de roomkaas. Bestrijk de inkepingen van het stokbrood met dit mengsel. Steek er de plakjes tomaat in en bestrooi met de bosui.

Brood-appeltaartjes

Houd je van ambachtelijk brood en appeltaart? Maak dan een keer zelf deze leuke brood-appeltaartjes!

Ingrediënten:
• 6 sneetjes witbrood of maisvloerbrood
• 50 g zachte boter
• 4 appels
• 1 eetlepel custardpoeder
• 2 eetlepels suiker
• 2 theelepels kaneelpoeder
• 50 g rozijnen
• 6 eenpersoons taartvormpjes (10 cm) ingevet

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets platter en bestrijk ze aan beide kanten dun met boter. Bekleed elk vormpje met een sneetje brood. Bak de taartbodem in de oven in vijf minuten lichtbruin. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de custard, suiker, kaneel en rozijnen. Schep dit mengsel in de taartbodem en bak de taartjes in de oven in 20-25 minuten gaar.

Sesam-broodcroutons

Verrassend lekker én veelzijdig!

Ingrediënten:
• 3 sneetjes brood (wit/bruin, naar keuze)
• 2 eetlepels roerbakolie
• 2 eieren, losgeklopt
• 50 g sesamzaad

Bereidingswijze:
Snijd de sneetjes brood in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Wentel de blokjes brood door de losgeklopte eieren en dan door het sesamzaad. Voeg twee eetlepels roerbakolie toe aan een pan en bak de sesamblokjes in drie à vier minuten mooi bruin. Keer ze halverwege. Serveer de sesam-croutons in een salade of in soep.

Kaneelvingers

Mmm, om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten:
• 2 sneetjes rozijnenbrood
• 1 ei
• 1 eetlepel suiker
• ½ eetlepel kaneel
• 125 ml melk
• 15 gr boter

Bereidingswijze:
Snijd de sneetjes brood elk in drie lange repen. Klop in een diep bord het ei los met de suiker, kaneel en melk. Leg de repen brood in het mengsel tot al het vocht is opgezogen, Verhit boter in een koekenpan en bak de kaneelvingers in 2 à 3 minuten knapperig bruin (keer ze halverwege).

Broodpudding

Met ons ambachtelijk brood maak je een écht ouderwets lekkere broodpudding!

Ingrediënten:
• 7 sneetjes wit brood naar keuze
• ½ liter halfvolle melk
• 3 eieren
• 70 g suiker
• 1 snufje zeezout
• 1 eetlepel natuurlijke vanille-aroma
• 50 gram roomboter

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een grote mengkom. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg de warme melk bij de overige ingrediënten en kneed totdat er een mooi dik beslag ontstaat. Bak de broodpudding in een ingevet cakeblik in de oven op 180 graden gedurende 30 a 35 minuten. Lekker met zure room en abrikozenjam!