Eieren
Precisie, liefde en geduld. Het is de basis voor een lekkere, luchtige cake. Maar hoe bak je nu een perfect exemplaar? Met behulp van onze tips gaat dat zeker lukken!
1. KIES DE JUISTE INGREDIËNTEN
- Gebruik roomboter voor een rijke smaak. Margarine kan ook, maar let op de kwaliteit.
- Gebruik gewone witte tarwebloem of cakemeel (met een beetje bakpoeder).
- Vermijd cake mix; kies liever voor basterd- of kristalsuiker en voeg een snufje zout en citroenrasp toe voor smaak.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
2. MAAK EEN LUCHTIG BESLAG
- Klop boter, suiker en zout versneld tot het beslag wit kleurt.
- Voeg de eieren één voor één toe en spatel de bloem er handmatig doorheen, om het beslag luchtig te houden.
3. VUL DE BAKVORM
- Vet de bakvorm licht in. Gebruik je boter? Voorkom klontjes, want die smelten en geven plekjes op de cake.
- Vul de bakvorm tot maximaal ¾ met beslag. Aan de zijkant afstrijken hoeft niet, in de oven wordt het vanzelf recht.
4. BAK DE CAKE
- Verwarm de oven voor op een lagere temperatuur (bijvoorbeeld 140°C) voor een strakke cake zonder bult of scheur in het midden.
- De cake bakt het mooiste in een oven zonder sterke luchtstromen, dus liever alleen boven en onder warmte gebruiken.
Altijd al willen weten hoe wij bij Bakkerij Broekmans een cake bakken? Neem een kijkje in onze bakkerij!