Échte limburgse vlaai
In onze bakkerij maken we elke dag verse échte Limburgse vlaaien volgens de originele recepturen.
Zo wordt onze kersenvlaai gemaakt met morellen uit Limburg, die de typische zoetzure smaak aan de vlaai geven. En voor onze rijstepap in onze rijstevlaai gebruiken wij een eigen recept.
Benieuwd naar ons assortiment? Bezoek onze webshop!
Erkenning Limburgse vlaai
Sinds januari 2024 is de Limburgse vlaai erkend als streekproduct met een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Dit betekent dat alleen vlaaien, gebakken door bakkers in Belgisch- en Nederlands Limburg, deze naam mogen dragen. De BGA-status beschermt het traditionele ambacht: een dagvers product, met een dunne, stevige bodem en vullingen zoals rijst, fruit of griesmeel. De officiële voorwaarden zijn hier in te zien.
Onze liefde voor de vlaai en ons ambacht zijn dit jaar ook in beeld gebracht in de tv-serie 'Doeg miech nog ein stök' op L1. In deze vijfdelige serie zie je hoe wij, samen met 3 andere Limburgse bakkers, werken aan dit stukje erfgoed. De serie toont de bakkers in hun werk en hun strijd om het vak door te geven aan de volgende generatie.
Bekijk via onderstaande button de eerste aflevering van 'Doeg miech nog ein stök' en bezoek de Youtubepagina van L1 voor alle afleveringen.